Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tramvaj k univerzitě

11. 12. 2012

Už několik let se plánuje protažení tramvajové trasy až k Západočeské univerzitě na Borských polích. Výstavba by prospěla nejen samotným studentům, kterých k univerzitě proudí denně několik tisíc, ale také spoustě lidí, kteří denně míří za prací do průmyslové zóny na Borských polích. Zastupitelstvo města se ale v květnu rozhodlo stavbu odložit a peníze na ni určené investovat jinam.

Proti tomuto rozhodní se ostře staví jak univerzita, tak také mnoho občanů Plzně. Negativně se vyjádřil také Martin Fencl za Lepší Plzeň, který řekl, že se jedná o zbytečné zdržování a odkládání nutného. Cestující jsou tak nuceni přestupovat a mnoho spojů jezdí v souběhu. Pomocí prodloužení tramvají k areálu Západočeské univerzity by studenti z centra nemuseli přesedat, navíc by se snížil počet autobusů jezdících ve městě a bezpečnost studentů při dojíždění do školy by se rapidně zvýšila.

Také dodává, že pokud není současné vedení města schopné dobře takto velké projekty naplánovat, měli by se Plzeňané všímat a nebát se ozvat a svůj nesouhlas vyjádřit v komunálních volbách, která proběhnou na podzim.